Події

Перший заступник генпрокурора Севрук упевнений, що люстрація йому не загрожує

Новопризначений перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук заявляє, що не потрапляє під люстрацію і не є ставлеником генпрокурора.

"Так, як пишуть в Інтернеті, можна сказати, що я людина і Олександра Медведька, і Святослава Піскуна, і інших генпрокурорів, які тут працювали, тому що я при них працював. Чому працював при всіх керівниках? Сподіваюся, що працював добре, тому поступово підвищувався по службі і мене цінували мої керівники", - сказав Ю.Севрук на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, в Інтернеті з'явилася інформація про те, що він начебто потрапляє під люстрацію. "Згідно із законом, потрапляють під люстрацію прокурори районів Києва, які працювали під час Революції гідності, а я на той момент уже більш як півроку працював у Генеральній прокуратурі", - розповів Ю.Севрук.

Також, за його словами, під люстрацію потрапляють керівники самостійних підрозділів Генпрокуратури. "Я був заступником начальника управління, яке входило до Головного управління. Тому я не був керівником самостійного підрозділу і не потрапляю під люстрацію", - пояснив перший заступник генпрокурора.

Ю.Севрук також додав, що всі документи на люстраційну перевірку він подав, і це відображено на сайті Генпрокуратури. Наразі не прийшов висновок лише від Міністерства внутрішніх справ, після чого буде прийнято рішення, чи потрапляє він під люстрацію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ