Події

Право на пільги з оплати житлокомпослуг втратять близько половини сімей пільговиків із низькими доходами

У Києві близько половини сімей пільговиків втратять право на пільги, що вони отримали раніше у зв'язку з низьким рівнем доходів, але зможуть звернутися по оформлення субсидії, повідомив директор департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юрій Крикунов.

На брифінгу в понеділок він повідомив, що відповідно до змін до низки законів, що ухвалила Верховна Рада, і новим порядком Кабінету Міністрів подання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї з 51 категорії пільговиків 26 продовжать отримувати цю пільгу автоматично, щодо 25-ти категорій буде здійснено перерахунок.

Зокрема, пільги і далі отримуватимуть ті сім'ї, сукупний дохід на одного члена сім'ї в яких не перевищує 1710 грн.

За його словами, в липні всім пільговикам прийшли платіжки на оплату житлово-комунальних послуг без урахування пільг, але у разі підтвердження права на отримання пільги у наступному місяці пільга буде врахована в подвійному розмірі.

Загалом, за словами Ю. Крикунова, в Києві налічується близько 230 тис. сімей пільговиків, з них орієнтовно 90 тис. отримуватимуть її і далі, близько 90 тис. позбудуться цього права, іншим буде зроблено перерахунок, після якого буде зрозуміло, чи залишиться за ними таке право.

"Уряд та КМДА прекрасно розуміють, що це буде проблемна ситуація – людям і так важко жити, а тут ще і скасовують пільги. Я хочу звернутися до тих, кому пільгу буде скасовано: у вас є право звернутися по субсидію", - наголосив Ю. Крикунов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ