Події

До кінця літа Харківській військовій службі правопорядку передадуть партію БТР Saхon і Hammer

До кінця літа Харківському зональному відділу військової служби правопорядку (ВСП) передадуть партію бойових машин - британських БТР Saхon і американських Hammer, повідомили у регіональному медіа-центрі Міноборони України.

"Наразі зональному відділу військової служби правопорядку передано перший БТР Saхon. Передбачається, що в найближчі тижні будуть передані інші бронетранспортери цього типу, а також кілька американських військових Hammer", - розповіли кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у медіа-центрі.

Передбачається, що Saхon і Hammer направлятимуть, зокрема, в зону АТО. "Броньовані "іномарки" ми будемо активно залучати до супроводу військових колон, перевезення особового складу, а також направляти в зону АТО, де постійно перебувають у відрядженні мої підлеглі", - цитують у медіа-центрі начальника Харківського зонального відділу ВСП Олександра Леонченка.

У медіа-центрі також повідомили, що перший отриманий Saхon харківські військові правоохоронці неформально назвали Єлизавета (в честь королеви Великої Британії і Північної Ірландії).

Бронетранспортер Saхon (Велика Британія) передбачає екіпаж у дві особи і може перевозити до восьми осіб. Колісна формула "4x4". Його довжина становить 5,169 метрів, ширина - 2,489, а у висоту він має 2,628 метра. Бойова вага 11,6 тонн. Максимальна швидкість на шосе 96 км/год. Запас ходу - 480 км.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ