Події

Припинено незаконну діяльність конвертцентру в Харківській області, що фінансував бойовиків "ЛНР" - СБУ

Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру в Харківській області, який використовували для фінансування бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Як повідомляє прес-служба СБУ в середу, жителі Луганської області, які тимчасово проживають у Харкові, використовували реквізити і банківські рахунки створених ними комерційних фірм для незаконного переведення коштів у готівку.

Зловмисники перераховували кошти на рахунки фіктивних підприємств і потім отримували гроші у банківських відділеннях Харкова. Кур'єри, які юридично виступали директорами фіктивних структур, отримували гроші через платіжні картки й за допомогою чекових книжок. Готівкові кошти накопичувалися в офісних приміщеннях, після чого їх переправляли до Луганської області, на території, підконтрольні незаконним збройним формуванням.

Під час обшуків у зловмисників вилучено понад 3 млн грн, велику кількість платіжних карток різних банків, чекові книжки, податкові накладні на суму близько 1,5 млн грн, записи з відмітками відсоткових ставок від конвертаційних операцій, установчу документацію фіктивних підприємств, угоди та печатки фірм з ознаками фіктивності..

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ