Події

Місцеві громади отримають бюджетну самостійність і контроль розподілу місцевих доходів - Парцхаладзе

Місцеві громади можуть отримати бюджетну самостійність, а також продуманий і виважений контроль розподілу місцевих доходів, наголошує перший заступник голови Київської облдержадміністрації Лев Парцхаладзе.

"Власні джерела доходів, можливість їх регулювання - ось що має громада згідно з новими змінами до Конституції. Як розвивати своє село (місто), що профінансувати насамперед, як розвиватиметься інфраструктура, що може почекати - вирішують місцеві жителі, а не київський чиновник", - написав він на сторінці в "Facebook".

Л.Парцхаладзе також зазначив, що держава здійснюватиме функції контролю та комунікації, а не керування: "Держава при цьому зберігає за собою контроль за дотриманням органами місцевого самоврядування чинного законодавства, а на місцях отримують бюджетну самостійність".

Водночас перший заступник голови Київської облдержадміністрації нагадав, що місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня, - це можливість місцевих громад обрати гідних представників, які безпосередньо прийматимуть рішення про розвиток регіону за всіма напрямами.

Він також наголосив, що відповідальність за обраних 25 жовтня місцевих депутатів "збільшується в рази". "Саме ці люди прийматимуть рішення, як розвиватиметься громада, яким стане ваше село-місто, чи прийдуть зміни або все піде на самоплив", - переконаний Л.Парцхаладзе.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ