Події

Генпрокуратура домагається арешту затриманих у зв'язку з подіями в Мукачевому чотирьох членів "ПС"

Усім чотирьом затриманим правоохоронцями за фактом подій у Мукачевому членам "Правого сектора" повідомлено про підозру в участі в злочинній організації та вчиненні терактів, нині Генпрокуратура України готує звернення до суду з тим, щоб їм було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Нині вирішується питання про звернення до суду з метою обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав заступник начальника Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Володимир Гаврилюк на брифінгу в Києві у вівторок.

Він нагадав, що за фактом перестрілки минулої суботи в Мукачевому ГСУ Генпрокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами створення та участі в злочинній організації з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, а також здійснення терористичних актів, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 258 КК України.

Під час слідчих дій, нагадав В.Гаврилюк, правоохоронці затримали чотирьох осіб у камуфляжному одязі, які мали відзнаки руху "Правий сектор".

"Усім зазначеним особам повідомлено про підозру в здійсненні зазначених кримінальних правопорушень. Двоє із зазначених осіб з пораненнями перебувають у лікувальному закладі. Під час затримання у затриманих вилучено предмети, схожі на автоматичну зброю", - зазначив він.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора".

За інформацією МВС, близько десяти бійців "Правого сектора" переховуються в лісовому масиві в околицях Мукачевого, двох доправили до лікарні.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М.Ланьом, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ