Події

У СММ ОБСЄ сподіваються на досягнення угоди щодо відведення озброєння калібром менше 120 мм на наступній зустрічі в Мінську

Заступник СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг сподівається на досягнення угоди щодо відведення озброєнь калібром менше 120 мм від лінії розмежування 21 липня в Мінську.

"Вчора я повернувся з зустрічі робочої групи з питань безпеки. Зустріч була конструктивною. Сподіваємося, що на наступній зустрічі будуть досягнуті певні домовленості", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

О. Хуг пояснив, що зараз обговорюється можливість відведення танків і озброєння, калібром менше 120 мм від лінії розмежування.

"Деякі вже погоджуються з цим планом. Ми сподіваємося, що сторони знайдуть можливість досягти угоди, і це обговорюватиметься на сесії 21 липня", - сказав він.

Заступник голови місії також зазначив, що важливо, щоб сторони не лише прийняли документ, але і виконували його на місці.

"СММ ОБСЄ на сьогодні не може підтвердити, що важке озброєння відведено, як це передбачають Мінські угоди", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ