Події

Суд відпустив під заставу заступника прокурора Київської області та заступника голови ДСУ генпрокуратури, заявляє Парубій

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про звільнення під заставу затриманих раніше за підозрою в корупції заступника керівника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакына і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, і обурений цим фактом.

"Переконаний, що судді, які прийняли рішення відпустити під заставу заступника прокурора Київської області та чиновника Генпрокуратури, мають бути відсторонені від роботи", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі" Facebook".

"Я направив відповідне звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Переконаний, що проти таких суддів і таких рішень має бути проведене розслідування", - додав А. Парубій.

Кілька ЗМІ у середу також повідомили, зокрема, що за В. Шапакіна внесено заставу в розмірі 3,2 млн грн і звільнено з-під варти.

Як повідомлялося, раніше народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм розповів про затримання в Києві В. Шапакіна та О Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. "За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери. Зокрема, під час обшуку в кабінеті Шапакіна було знайдено $130 тис., $30 тис., а також EUR 22 тис. в будинку, $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вклади на 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. Під час обшуку в Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів", - розповів він.

У вівторок уночі Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт В. Шапакіна та О. Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що Печерський суд Києва призначив дуже маленьку суму застави для затриманих.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ