Події

Бойовиків "ДНР" в Широкиному немає, село зруйноване на 80% - заступник голови ОБСЄ СММ

Широкине зруйноване на 80%, в селищі не залишилося ні бойовиків "ДНР", ні мирних жителів, заявив журналістам заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг у суботу ввечері.

"Ми зафіксували величезні руйнування, особливо в південній частині селища. За нашими оцінками, зруйнованими є 80% будинків у цьому селищі, причому ці 80% вже не підлягають відновленню. Також ми помітили, що вся територія селища усипана нерозірваними боєприпасами", - сказав він за результатами двогодинного суботнього пішого огляду Широкиного.

Крім цього, О.Хуг відзначив цілковиту відсутність мирного населення і бойовиків "ДНР". "За нашими спостереженнями, в селищі не залишається жодної цивільної особи, принаймні, в тих частинах селища, які ми особисто оглянули. Також ми не помітили ніяких ознак присутності "ДНР" тут, всі укріплення, блокпости і приватні будинки, які раніше займали ці сили, пусті", - сказав заступник голови СММ ОБСЄ.

О.Хуг також наголосив: "Сьогодні доки ми були в Широкиному, то відзначили, що ніколи раніше в цьому селищі не було так спокійно, як під час нашого перебування".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ