Події

Міліція розслідує нічні вибухи біля двох відділень "Сбербанку Росії" за ст. "Хуліганство"

На початку другої години ночі в міліцію Києва надійшла інформація про вибухи в Дарницькому і Оболонському районах міста, і зараз правоохоронці вживають заходів із встановлення осіб, причетних до них.

"Впродовж п'яти хвилин на спецлінію "102" надійшло два однакові повідомлення. Біля відділень одного з банків у Дарницькому і Оболонському районах прогриміли вибухи. Від спрацьовування невідомих предметів незначні пошкодження отримали будівлі, в яких знаходяться філії фінансової установи. В результаті вибухової хвилі пошкоджені вхідні двері, вікна, вивіска з назвою банку", - зазначено в повідомленні прес-служби міліції Києва, оприлюдненому в понеділок уранці.

У ГУ МВС України в м. Києві повідомили, що жертв і потерпілих в результаті спрацьовування невідомих пристроїв немає. На місці подій працюють фахівці вибухотехнічної лабораторії.

Також зараз правоохоронці опитують можливих свідків, оглядають прилеглу територію на наявність камер відеоспостереження. Проводять заходи із встановлення осіб, причетних до скоєння злочинів.

Пізніше у відділі із зв'язків з громадськістю столичного главку міліції поінформували, що стосовно вибухів слідчі Дарницького і Оболонського райуправлінь ГУМВД України в Києві відкрили кримінальні провадження за част. 4 ст. 296 КК (Хуліганство). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

У міліції не повідомили, про відділення якої фінустанови йдеться, проте раніше волонтер, член громадської організації "Надійний тил" Дмитро Вітов у себе на сторінці Фейсбук написав, що близько години ночі на Куренівці й на вул. А.Ахматової сталися вибухи у будівель, у яких розташовані відділення "Сбербанку Росії".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ