Події

СБУ відкрила справи проти двох офіцерів Служби зовнішньої розвідки за держзраду

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про відкриття кримінального провадження стосовно двох офіцерів Служби зовнішньої розвідки за державну зраду.

"Про Службу зовнішньої розвідки можу лише доповісти одне: нами відкрито кримінальне провадження, до речі, наша контррозвідка це зробила, за статтею "державна зрада за фактом переходу на бік російсько-терористичних військ двох офіцерів цієї служби", - сказав глава СБУ Валентин Наливайченко в середу в Києві.

Як повідомили в понеділок низка ЗМІ, у Луганську Олексій Мірошниченко і його рідний брат Юрій, який працював у посольстві України в Парижі і назвав себе співробітником Служби зовнішньої розвідки України, заявили про свій перехід на сторону "ЛНР".

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що співробітник українського посольства у Франції не є дипломатом, а старшим прапорщиком Державної прикордонної служби, відрядженим на посаду чергового коменданта посольства України у Франції. 9 червня він не вийшов на роботу, а 10 червня разом з речами сім'ї виїхав у невідомому напрямку. Усі відповідні органи Франції та України були поінформовані про скасування дії його службового паспорта і 11 червня згідно з наказом МЗС його було звільнено з посади. У Держприкордонслужбі розпочато розслідування інциденту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ