Події

Нафтобаза та АЗС "БРСМ-Нафта" належали екс-міністру Ставицькому - Наливайченко

Нафтобаза та АЗС "БРСМ-Нафта" належали екс-міністру енергетики та вугільної промисловості України Едуарду Ставицькому, заявив глава Служби безпеки України на засіданні уряду в п'ятницю.

"Треба чітко говорити, що вся ця нафтобаза і подібні до неї належали колишньому міністрові енергетики Ставицькому... Друге - ми готові разом із МВС розслідувати, як заступник генпрокурора зупинив розслідування міліції, як він став співвласником такої нафтобази і подібних нафтобаз. А головне, щоб саме ці мільярдери компенсували збитки сім'ям і нашим громадянам, бюджету", - сказав він.

Глава СБУ повідомив, що є домовленість із ФБР щодо здійснення спільно міжвідомчого розслідування у цій справі. "Ми чітко говоримо, що саме корупціонери завдали удару і завдали збитків цією пожежею, що призвело до загибелі людей", - сказав В.Наливйчанко.

Водночас на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю голова ради директорів фонду FreezeOil (що є співвласником "БРСМ-Нафта") Роланд Піпер заявив, що компанія жодним чином не пов'язана з екс-міністром Е.Ставицьким. "Під час купівлі ми здійснювали due diligence - ніяких зв'язків із ним виявлено не було", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ