Події

Причини пожежі на нафтобазі поблизу Києва розслідуватиме ГСУ МВС, прокуратура може приєднатися, якщо буде встановлено провину чиновників - Шокін

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України розслідуватиме причини та обставин пожежі на нафтобазі в Київській області, проте якщо буде встановлено провину посадових осіб, то Генеральна прокуратура України може взяти участь у розслідуванні, заявляє генпрокурор Віктор Шокін.

"Генеральна прокуратура найімовірніше не буде (брати участі в розслідуванні - ІФ), тому що це підслідність міліції. Наскільки я знаю, на сьогодні вирішено питання про те, що кримінальне провадження забирає собі ГСУ МВС України, але, звісно, наше процесуальне керівництво буде", - сказав генпрокурор, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в Києві у вівторок.

Водночас він запевнив, що увага правоохоронців до розслідування цієї справи буде дуже пильною.

"Можливо, що якщо під час розслідування буде встановлено факти порушень із боку посадових осіб, які винні у виникненні пожежі (як сказав О.Турчинов, місце розташування цього об'єкта було обрано з порушенням), то ми, можливо, заберемо його до себе у провадження", - зазначив В.Шокін.

Водночас він висловив переконання, що "в ГСУ достатньо професійні слідчі, тому поки що таких підстав у нас немає".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ