Події

Українські правоохоронці оголосили в розшук нардепа Клюєва

Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук народного депутата Сергія Клюєва як особу, що пореховуються від органів прокуратури.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті МВС в розділі "Особи, які переховуються від органів влади".

У вказаних даних зазначено, що С.Клюєв зник ще 4 червня.

Також в інформації вкзано, що орган, який оголосив нардепа в розшук, - Слідче управління Служби безпеки України. У розділі "Контактна інформація" також вказано телефон СБУ.

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор В.Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності з нардепів С.Клюєва і Сергія Мельничука через те, що їх підозрюють у здійсненні низки кримінальних злочинів.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата С.Клюєва.

У Державній прикордонній службі повідомили, що С.Клюєв у середу, 3 червня, намагався залишити межі України через аеропорт "Бориспіль". За словами прес-секретаря Держприкордонслужби Олега Слободяна, парламентар близько 13.00 середи мав намір вилетіти у Відень, але був не пропущений працівниками Держприкордонслужби.

Раніше В.Шокін на брифінгу повідомив, що С.Клюєва підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 і 190 (шахрайство) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або оволодіння їм шляхом зловживання службовим становищем).

Говорячи про підозру в скоєнні злочинів С.Клюєвим, генпрокурор зазначив: "Клюєва звинувачують у шахрайстві: разом зі своїм братом Андрієм вони шахрайським шляхом заволоділи фінансовими коштами, а також майном підприємств і приватних осіб".

Водночас він наголосив, що про арешт С.Клюєва поки що не йдеться, проте додав, що статті, за якими звинувачують парламентаря, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін понад 10 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ