Події

Словаччина має намір зберегти обсяги реверсних поставок газу до України – Фіцо в розмові з Порошенком

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Словацької Республіки Робертом Фіцо, під час якої співрозмовники скоординували позиції з головних питань двосторонніх відносин, зокрема і в газовій сфері.

"Лідери України і Словаччини обговорили широке коло питань економічної взаємодії, зокрема його енергетичну складову і аспекти забезпечення транзиту природного газу. Прем'єр-міністр Словацької Республіки підтвердив намір його країни зберегти обсяги реверсних поставок газу до України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті президента України в понеділок увечері.

Як повідомлялося, 20 травня президент Словаччини Андрей Кіска на спільній прес-конференції з президентом України П. Порошенком у Києві заявив, що організований з його країни реверсний потік природного газу до України функціонує, і Братислава готова підтримувати Київ у цьому питанні.

"Україна, як країна, почала постачати реверсом газ України, і сьогодні ми говорили про це з паном Порошенком, який дав цьому високу оцінку, тому що це була велика допомога України. Цей реверсний потік повністю готовий... Реверсний потік діятиме, і ми повністю готові підтримати Україну в цьому", - заявив він на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенко у Києві в середу.

Стосовно ж енергетичної безпеки України, ЄС, то, за словами президента Словаччини, ці питання вирішуватимуться спільно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ