Події

СММ ОБСЄ недорахувала десятків одиниць великокаліберної артилерії на майданчиках "ДНР"/"ЛНР" та ЗСУ

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) інформують, що під час відвідування майданчиків для зберігання важкого озброєння Збройних сил України, а також "ДНР" і "ЛНР", не було десятків одиниць великокаліберної артилерії.

Так, у звіті СММ ОБСЄ за 19.30 29 травня, оприлюдненому в суботу ввечері, зазначається, що з майданчиків ЗСУ зникли сім гаубиць на буксирі "Мста-Б" і шість реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град".

На майданчиках, які належать "ЛНР", спостерігачі Місії недорахувалися дев’яти РСЗВ "Град", а на майданчиках "ДНР" - шести самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", двох гаубиць Д-30. Представники "ДНР" пояснили спостерігачам, що гаубиці Д-30 було переведено в район на південь від Тернового. У СММ ОБСЄ зазначили, що таке переміщення важкої техніки є порушенням Мінських угод.

Також в Місії зазначили, що їхню роботу обмежували "треті особи", а також міркування безпеки. Спостерігачі СММ, як і раніше, не відвідують н. п. Широкине (поблизу Маріуполя) з міркувань безпеки.

Крім цього, в районі донецького аеропорту СММ фіксує "постійне зростання кількості порушень режиму припинення вогню, і згідно з їхніми спостереженнями, тільки за сім годин роботи Місії в цьому районі 29 травня спостерігачі чули загалом 179 вибухів, більшість із яких кваліфікували як мінометні міни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ