Події

Двом затриманим під Щастям ГРУшникам провели планові операції, стан їхнього здоров'я побоювань не викликає – хірург

Двом співробітникам ГРУ Генштабу збройних сил РФ Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову, яких затримали в Луганській області, в п'ятницю було проведено планові операції, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний хірург Головного військового клінічного госпіталю Міноборони України Ростислав Гибало.

"У п'ятницю їм провели планові операції. Стан здоров'я Єрофєєва оцінюється як задовільний, Александрова – як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості", - сказав він.

Р.Гибало зазначив, що на сьогодні у Є.Єрофєєва на руці встановлено апарат зовнішньої фіксації (для фіксації кісток після перелому), загоєння ушкоджень м'яких тканин протікає задовільно.

У О.Александрова на нозі встановили апарат зовнішньої фіксації та ВАК апарат. "У Александрова поранення було складнішим, однак і за його стан здоров'я побоювань у нас немає", - зазначив хірург.

Водночас, він не зміг спрогнозувати, коли Є.Єрофєєва і О.Александрова можна буде виписати.

"Мені важко сказати, тут точної дати не може бути названо. Але лікування і загоєння ран проходить нормально. Після одужання їх передадуть слідчим", - наголосив Р.Гибало.

Російських військовослужбовців Є.Єрофєєва і О.Александрова було затримано 16 травня в зоні проведення АТО в районі м.Щастя (Луганська обл.) на спробі захопити стратегічний міст. У результаті бойового зіткнення один український військовий загинув, трьох поранено. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу. Затриманих перевели до Києва, у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 липня включно.

22 травня в ефірі "Шустер Live" радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Україна вважає затриманих в Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є.Єрофєєва і сержанта О.Александрова терористами, але надасть їм усю необхідну правову і медичну допомогу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ