Події

Яценюк доручив АМКУ активізувати боротьбу з антиконкурентними змовами

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив новому голові Антимонопольного комітету Юрієві Терентьєву посилити боротьбу з антиконкурентними змовами.

"За час незалежності України були створені картелі, які базувалися і на політичній, і на економічній змові. І ваше завдання розбити ці картелі, знищити антиконкурентні змови, витягнувши все на світло, хто за цим стоїть, і дати можливість українському та іноземному бізнесу вільно розвиватися, маючи доступ до всіх ресурсів", - сказав прем'єр, представляючи Ю.Терентьєва колективу Антимонопольного комітету в понеділок.

За словами А.Яценюка, першочерговим завданням антимонопольного відомства буде боротьба з монополізмом на ринку електроенергії та газу, нафти і нафтопродуктів. "Демонополізація енергетичного сектора - газу, електроенергії, нафти і нафтопродуктів - має бути одним із завдань Антимонопольного комітету", - сказав він.

Прем'єр також повідомив, що Кабмін готує проект закону про економічну конкуренцію, і попросив керівництво Антимонопольного підключитися до його розроблення.

Окрім того, за словами А.Яценюка, Антимонопольний комітет має звернути увагу на сферу державних закупівель, ставши органом, який стежитиме за їхньою прозорістю. При цьому він зазначив, що АМКУ не повинен бути використаний недобросовісними компаніями для припинення прозорих процедур держзакупівель.

А.Яценюк також доручив Ю.Терентьєву внести кандидатури антимонопольних уповноважених.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ