Події

Україна розслідує обстріл машини з російським генералом СЦКК за статтею "теракт" – прес-офіцер української сторони в Центрі

За фактом обстрілу в зоні АТО автомобіля спільного Центру з контролю та координації, в якому перебували український військовий та керівник російського представництва в СЦКК генерал-полковник Олександр Ленцов, розпочато кримінальне провадження за статтею "теракт", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-офіцер української сторони Центру Руслан Семенюк.

"В автомобілі української сторони СЦКК сьогодні їхали український водій – військовослужбовець ЗСУ і представники російської сторони в Центрі на чолі з Ленцовим. Від блокпоста в Горлівці, підконтрольного НЗФ, до блокпоста в Майорську, автомобіль було обстріляно з автоматичної зброї. Наголошую – обстріляно на території, непідконтрольній ні нашій, ні їхній стороні", - сказав він у коментарі агентству в неділю.

Р.Семенюк додав, що за фактом обстрілу "розпочато кримінальне провадження за ст.258 КК України (теракт), триває слідство".

За словами прес-офіцера, внаслідок обстрілу ніхто в автомобілі не постраждав.

"Завдяки вмілим діям українського військовослужбовця, пошкоджений автомобіль вдалося довести до українського блокпоста в Майорську. Вів він його близько 2-х км. Після цього члени групи продовжили шлях до СЦКК на іншому автомобілі", - наголосив прес-офіцер.

При цьому він додав: "Російська сторона не висловлювала жодних претензій до української".

Водночас, Р.Семенюк наголосив, що за характером кульових отворів в автомобілі можна зробити висновок, що "стріляли навздогін автомобілю, з протилежного українському блокпосту боку".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ