Події

"Кіборг" Олег Кузьміних звільнений із полону бойовиків – Порошенко

У п'ятницю ввечері з полону бойовиків "ДНР" був звільнений командир 90-го батальйону 81-ї бригади ЗСУ, захисник Донецького аеропорту (у народі їх прозвали "кіборгами") Олег Кузьміних, йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці президента України Петра Порошенка в соцмережі "Фейсбук".

"О 21.58 був звільнений з полону наш Кіборг - Олег Кузьміних. Про це мені тільки що доповів перший заступник голови СБУ Василь Грицак", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю ввечері.

Водночас у повідомленні президента наголошується, що "нашого воїна звільнили, а не обміняли".

Як повідомлялося, 22 травня вдень в Ризі П.Порошенко повідомив, що захисника Донецького аеропорту Олега Кузьміних, що потрапив у полон в січні, мають звільнити у п'ятницю ввечері.

"Сьогодні з високою часткою ймовірності вдасться звільнити командира 90-го батальйону 81-ї бригади, нашого "кіборга" Кузьміних, який вже багато тижнів перебуває у полоні, є велика надія, що його сьогодні ввечері можуть звільнити", - розповів він на прес-конференції в Ризі за підсумками саміту "Східного партнерства".

Глава держави подякував усім причетним до процесу звільнення і висловив сподівання на успішне завершення операції. За словами П.Порошенка, це стало можливим завдяки зусиллям гуманітарної підгрупи у складі тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі.

Захисник Донецького аеропорту, підполковник О.Кузьміних потрапив у полон до бойовиків в січні. "ДНРівці" невдовзі провели в Донецьку "парад полонених", в якому був і О.Кузьміних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ