Події

Тисячі одеситів узяли участь у святкуванні Дня Перемоги

Тисячі одеситів узяли участь у святкуванні Дня Перемоги в суботу, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Святкові заходи розпочалися з відкриття відреставрованої Стіни Героїв Одеської області на Театральній площі - навпроти Оперного театру. Меморіал доповнили 148 новими іменами - 77 Героїв Радянського Союзу і 71 Герой соціалістичної праці.

"З 2010 року ми ведемо роботу з пошуку імен людей, які своїми подвигами в роки війни і своєю ратною працею в післявоєнний час прославляли наше місто", - розповів мер Одеси Геннадій Труханов на церемонії відкриття.

Захід супроводжувався виступом військових і цивільних оркестрів, на честь героїв пролунав салют, а до підніжжя Меморіалу представники влади і громадськості поклали квіти, після чого на Театральній площі маршем пройшли курсанти одеських військових і морських навчальних закладів.

Тим часом на Алеї Слави до пам'ятника Невідомому матросові, а також до меморіалу "Крила Перемоги" на площі 10 квітня (названої на честь Дня звільнення Одеси - ІФ) і до інших пам'ятників ВВВ одесити несли квіти й вінки. Вшанувати пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні прийшли тисячі одеситів. Деякі з них були зі значками у вигляді квітки маку, деякі - з георгіївськими стрічками.

Усі заходи супроводжувалися підвищеними заходами безпеки. Безпеку ветеранів Великої Вітчизняної війни, які були присутні на кожному заході, гарантували співробітники спецпідрозділів.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Головного управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, станом на 15.00 заходи відбуваються без надзвичайних подій.

Свята (покладання квітів до братських могил і монументів, мітинги-реквієми, концерти, "фронтові привали" для ветеранів, флешмоби, виставки) триватимуть цілий день в усіх районах міста і завершаться салютом у центрі Одеси. Різні урочисті заходи також відбуваються по всій Одеській області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ