Події

Не вдається встановити зв'язок із 91 українцем у Непалі - Перебийніс

Кількість українців, місцезнаходження яких встановлено в Непалі, зросла до 136, з яких 91 не вийшов на зв'язок, повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Наразі загалом у списках 136 громадян, із них на зв'язок поки що не вийшов 91", - сказав Є.Перебийніс у коментарі "Інтерфакс-Україна" в неділю ввечері.

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони відправити до Непалу літак для евакуації постраждалих українців.

Як повідомлялося, МЗС України встановило зв'язок із 50 зі 120 громадян України в Непалі, загиблих не зафіксовано.

У зв'язку з цим МЗС оголосило рекомендації нашим громадянам.

"По-перше, громадяни, які вже повідомили про своє місцезнаходження, якщо вони мають де ночувати і перебувають у безпеці, то їм рекомендується перебувати в цьому місці й очікувати зв'язку з нашим консулом в Індії, який спеціально прибув до Непалу, або з почесним консулом у Непалі", - сказав Є.Перебийніс.

Якщо ж українцям ніде ночувати, то їм пропонується збиратися в почесному консульстві в Непалі за адресою House №122, Bhagwan Marg, NarayanChour, Naxal, Kathmandu, Nepal (телефон +977-1-441-6544, +977-1-441-6767).

"Наш консул у Непалі готовий забезпечити проживання та харчування громадянам України", - повідомив спікер МЗС.

Крім того, українська сторона опрацьовує всі шляхи евакуації своїх громадян, зокрема за допомогою європейських партнерів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ