Події

"Опозиційний блок" повідомляє, що отримав листа з погрозами від "Української повстанської армії", просить СБУ зайнятися анонімами

На електронну адресу "Опозиційного блоку" в ніч на п'ятницю надійшов лист, в якому якась "Українська повстанська армія" бере на себе відповідальність за вбивство кількох опозиційних політиків і журналістів, а також планує розпочати фізичне усунення представників чинної влади і опозиціонерів.

"Ми беремо на себе відповідальність за знищення... Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашнікова, Бузини. Ці атентати були попередженням антинародному режиму олігархів-зрадників, що ми не жартували, коли говорили: "Або люстрація, або - ліквідація!", - йдеться у листі, що надійшов 17 квітня о 00.17, повідомляє в п'ятницю вдень прес-служба "Опозиційного блоку".

Більше того, зазначають у партії, в анонімці зазначено, що ці особи планують розпочати фізичне усунення представників чинної влади, які "не ввели військовий стан, не оголосила стан війни з Росією і не розірвали з окупантом дипломатичних і торгових відносин ... винні у добровільній здачі українських територій ворогові... винні в серйозних корупційних діях..." тощо.

Ті, хто назвалися "Українською повстанською армією", повідомляють, що дають "72 години особам, які винні в антиукраїнській та антинародній діяльності, починаючи з 00.00 годин 18 березня, щоб ті раз і назавжди полишили межі України", інформує прес-служба партії.

Водночас в "Опозиційному блоці" зазначили, що "схоже, що автор (чи авторський колектив), захопившись графоманством, забув глянути на календар, можливо, злий жарт зіграв і час розсилки? Опівночі мало що може привидітися".

"І, тим не менш, ми просимо такі організації не спамити партійну пошту, а СБУ та правоохоронні органи все-таки звернути увагу на "повстанців" та епістолярні шедеври, що від їхнього імені протягом доби були розіслані за визначеними адресами, оскільки в них міститься загроза життю громадянам України", - йдеться у повідомленні прес-служби партії.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко написав у своєму Facebook, що отримав на електронну пошту листа із заявою українською мовою від якоїсь "Української повстанської армії", в якому вона бере на себе відповідальність за вбивство кількох відомих політиків, зокрема О. Калашнікова і О. Бузини.

В. Фесенко висловив думку, що ця заява підтверджує висловлену ним раніше версію про те, що як виконавці вбивства журналіста Олеся Бузини і колишнього депутата-"регіонала" Олега Калашнікова будуть заявлені радикальні українські націоналісти.

"Це ще більше зміцнює моє підозра, що за спиною цих людей стоять російські спецслужби (хоча безпосередні виконавці, можливо, про це навіть не підозрюють)", - написав він.

Політолог також зазначає, що заява дає підстави підозрювати продовження кампанії вбивств, яка тепер може бути спрямована і проти представників вищого державного керівництва країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ