Події

У СММ ОБСЄ наполягають на безпідставності підозр про передачу спостерігачами відомостей щодо позиції сил АТО третій стороні

Спікер Спеціальної спостережної місії (СММ) ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків наполягає на безпідставності підозр про розголошування членами Місії інформації щодо позицій українських військовослужбовців на Донбасі.

"Це старі твердження. Можу сказати, що наші колеги працюють у тісній команді. І ніхто не передає інформацію третій стороні... Коли вони (нові співробітники - ІФ) приїжджають, ми проводимо для них тренінг, вони підписують "Кодекс поведінки". Хочу нагадати і наголосити, що всі члени Місії працюють на Місію, а не на країну, з якої вони приїхали", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" в середу.

Говорячи про ситуацію в селі Широкиному (Донецька обл.), М. Боцюрків наголосив, що вона "жахлива".

"Ми там були вчора. Режим припинення вогню постійно порушується, було багато обстрілів. Люди в Широкиному дуже страждають, їх там залишилося близько 40, у них немає води, ліків, їжі дуже мало", - розповів спікер Місії.

Крім того, в районі Донецького аеропорту вчора спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 700 обстрілів.

"Припинення вогню немає", - наголосив він.

Як повідомлялося, член парламентського комітету з національної безпеки та оборони Андрій Тетерук заявив, що після відвідування позицій сил АТО представниками ОБСЄ по цих позиціях негайно завдають прицільних ударів.

"Це є досить значним чинником, щоб перестати їм довіряти, тому що, якщо їм надається право бути посередниками між сторонами конфлікту, вони мають бути неупередженими. А ми бачимо фотографії, де на їх транспорті пересуваються бойовики "ДНР" або "ЛНР". І взагалі, вони більше сприяють стороні, яку контролюють росіяни", - сказав депутат.

У вівторок глава МЗС України Павло Клімкін запевнив, що Київ розслідує кожен випадок можливої передачі інформації спостерігачами СММ ОБСЄ про базування українських сил АТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ