Події

"Укрпошта" випустила марку з портретом Надії Савченко

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" випустило марку з портретом народного Героя України, народного депутата Надії Савченко.

"Укрпошта" написала лист Надії Савченко і випустила марку з її портретом", - повідомляє Міністерство закордонних справ України в "Твіттері" в суботу.

У листі процитовано уривок з вірша українського поета Володимира Сосюри: "Любіть Україну".

Як повідомлялося, Н.Савченко брала участь в подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону "Айдар". 8 липня 2014 року стало відомо, що вона перебуває в РФ у воронезькому слідчому ізоляторі. 24 вересня її етапували до СІЗО в Москві.

Льотчицю звинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 29 січня стало відомо, що стосовно фігурантки порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону, пізніше їй було пред'явлено звинувачення. Обидві справи стосовно Н.Савченко об'єднані в одне провадження і розслідуються в рамках справи про незаконні методи ведення війни, що стосується подій в Україні.

Н.Савченко не визнає провини і заявляє, що була взята в полон, а потім незаконно вивезена з території України в Росію.

У знак протесту проти арешту в РФ Н.Савченко голодувала з 15 грудня минулого року.

5 березня через погіршення здоров'я Н.Савченко погодилася вживати в їжу бульйон, однак 16 березня відновила голодування, наполягаючи на зміні їй запобіжного заходу.

Термін арешту наразі продовжено до 13 травня 2015 року.

На засіданні суду 26 березня в Москві льотчиця заявила журналістам, що почувається нормально. "Відчуваю себе бадьоро, свідомість ще не втрачала. Я дочекаюся перемоги справедливості!" - сказала вона.

Н.Савченко в жовтні 2014 року була обрана депутатом Верховної Ради України, а потім включена до складу української делегації в ПАРЄ. Адвокати фігурантки зверталися до СК РФ з клопотанням про її звільнення для участі в засіданні ПАРЄ з 26 о д30 січня 2015 року, однак отримали відмову, що була визнана Басманним судом законною.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ