Події

У МЗС України відкидають звинувачення у недотриманні відведення озброєнь на Донбасі

Міністерство закордонних справ України спростовує звинувачення представників незаконних збройних формувань у недотриманні українською стороною процесу відведення важких озброєнь і, у свою чергу, звинувачує їх у порушенні домовленостей.

"Єдиним незалежним джерелом інформації про відведення є спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка задоволена взаємодією з українською стороною. Із боку "ЛНР" і "ДНР" - проблеми", - написав заступник міністра закордонних справ України Вадима Пристайко в твіттерв’ю у четвер.

При цьому він вважає ультиматуми "ДНР" і "ЛНР" до України на цю тему погодженими з МЗС РФ. Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", що означає сьогоднішній ультиматум "глави" "ДНР" Олександра Захарченка про необхідність відведення важкого озброєння українською стороною, інакше бойовики обіцяють повернути свою техніку на передову, дипломат написав: "Ультиматум за ультиматумом. Оперативна координація сигналів із МЗС РФ".

За інформацією російських ЗМІ, О.Захарченко поставив українській стороні ультиматум: "Якщо Україна до 18:00 не відведе важкого озброєння, то армія "ДНР" поверне свою техніку на передову".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ