Події

Усі НЗФ на Донбасі мають бути роззброєні - Порошенко

Президент України Петро Порошенко відзначає необхідність координації дій українських правоохоронних і силових відомств щодо роззброєння незаконних збройних формувань на Донбасі.

"Перше - це підвищення ефективності СБУ в зоні проведення АТО, і друге - це надзвичайно рішучі, ефективні та скоординовані дії МВС, Нацгвардії, ЗСУ (зокрема служби правопорядку) із роззброєння НЗФ", - сказав П.Порошенко журналістам у Харкові в четвер.

"Нині ця робота триває. Можу сказати, у двох справах затримано понад 30 злочинців, вилучено величезну кількість зброї... вона вимірюється вже не десятками", - зазначив президент.

Він наголосив, що вважає своїм головним завданням відновлення в країні миру і спокою, а також недопущення припливу зброї із зони АТО до інших регіонів України.

Він також пообіцяв жорстку реакцію тим, хто зі зброєю в руках вчиняє мародерство та вбиває.

"Усі, хто надів камуфляжну форму, узяв у руки автомат і замість того, щоб воювати на фронті в частинах Збройних сил України або Національної гвардії, ходить і займається мародерством або вбивством, - під ними буде випалена земля", - сказав П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ