Події

Кабмін не має наміру скасовувати святкування 9 травня, а 8 травня також вшановуватимуть - віце-прем'єр Кириленко

Урочисті заходи в Україні в цьому році триватимуть два дні - 8 і 9 травня, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Уряд не скасовуватиме 9 травня як день Перемоги. Водночас уряд запропонує належним чином вшанувати 8 травня, як у всій Європі. Це буде день пам'яті та примирення" , - сказав В. Кириленко на брифінгу у вівторок.

Як повідомлялося, 23 березня група народних депутатів від фракцій коаліції і позафракційні зареєстрували проект закону "Про Дні пам'яті та примирення" (№ 2463).

"Цим днем має бути 8 травня", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" Іван Крулько (фракція "Батьківщина").

Народний депутат нагадав, що в Європі в цей день поминають жертв Другої світової війни.

Як пояснив В. Крулько, законопроект передбачає, що 8 травня не буде вихідним днем. Водночас, на уточнювальне запитання, чи залишиться 9 травня вихідним днем, він сказав: "Запропоновано скасувати цей вихідний день".

На сайті Верховної Ради наразі текст законопроекту відсутній. Авторами законопроекту є Ігор Мосійчук, Дмитро Лінько (фракція Радикальної партії), Ігор Луценко, Іван Крулько, Борис Тарасюк (фракція "Батьківщина"), Борис Філатов, Володимир Парасюк (позафракційні), Андрій Левус, Сергій Висоцький, Михайло Бондар, Володимир Соляр, Михайло Гаврилюк і Юрій Тимошенко (фракція "Народний фронт").

Як відомо, 22 листопада 2004 року Генасамблея ООН проголосила 8 і 9 травня днями пам'яті і примирення і пропонує відзначати один із цих днів або обидва як день пам'яті жертв Другої світової війни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ