Події

Уже 11 країн спрямували до України військово-технічну допомогу - Порошенко на зустрічі з Грибаускайте

11 країн спрямували до України військово-технічну допомогу, повідомив президент України Петро Порошенко на зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте, яка перебуває в Києві з робочим візитом.

За інформацією прес-служби глави Української держави, П. Порошенко повідомив про ефективні переговори з президентом Туреччини, які відбулися напередодні, зокрема з цього питання.

П. Порошенко запевнив, що Україна докладає максимальних зусиль для проведення реформ. На жаль, зазначив глава держави, країна має витрачати зусилля й на модернізацію армії для захисту країни. "Але це необхідно робити", - зазначила Д.Грибаускайте.

У свою чергу П. Порошенко наголосив, що українська армія "набула унікального досвіду бойових операцій у веденні гібридних воєн".

Глава держави подякував Литві та її президентові за підтримку суверенітету, незалежності й територіальної цілісності України.

П.Порошенко особливо подякував Д.Грибаускайте за її роль в останніх рішеннях Ради Європи з України.

У свою чергу президент Литви повідомила, що дискусії на засіданні Ради Європи 20 березня засвідчили єдність ЄС у підтримці України - економічній, фінансовій, консультативній. Д.Грибаускайте заявила про готовність своєї країни продовжувати надавати Україні всебічну підтримку, зокрема - направити медиків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ