Події

Дані про дітей вносять до закордонних паспортів старого зразка до 1 квітня, потім для дитини знадобиться закордонний паспорт або проїзний документ

Дані про дітей в українські закордонні паспорти старого зразка вносять до 1 квітня 2015 року, після чого необхідно буде оформляти для дитини закордонний паспорт нового зразка або проїзний документ, роз'яснили в Державній міграційній службі.

"Якщо у громадянина є закордонний паспорт старого зразка, то у нього до 1 квітня є три варіанти: перший - внести інформацію про дитину у свій паспорт, другий - оформити дитині повноцінний закордонний паспорт, третій - оформити проїзний документ дитини, але з розумінням того, що цей документ приймається не в усіх державах світу, зокрема, Чехія, Іспанія, Португалія не приймають його", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби відомства Сергій Гунько в четвер.

Він пояснив, що до 1 квітня діє постанова уряду, яка передбачає внесення даних про дітей до закордонних паспортів.

С.Гунько наголосив, що після 1 квітня у громадян залишаться два варіанти: або оформляти паспорт дитині, або оформляти проїзний документ дитини.

Він зазначив, що закордонний паспорт нового зразка видається з 1 січня громадянам із народження, тобто і дітям.

С.Гунько також нагадав, що всі документи, які видавала та видає Державна міграційна служба, діють до завершення терміну дії цих документів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ