Події

Паперові перепустки для перетину лінії зіткнення на Донбасі почнуть вилучати з 25 березня, їх замінить електронна система - глава Держприкордонслужби

Глава Держприкордонслужби України Віктор Назаренко повідомив, що з 25 березня вилучатимуться паперові перепустки, за якими громадяни перетинають лінію зіткнення на Донбасі.

"Ми плануємо з 25 березня вилучати паперові перепустки. Тобто люди, у яких уже є електронна перепустка, на контрольному посту пред'являють паспорт, інформація вноситься до бази даних, і там уже буде визначено - чи є у людини перепустка, чи є у людини перепустка в конкретний сектор, якого характеру ця перепустка і на який термін. Це усе відображається у контролера, і він приймає рішення", - сказав В. Назаренко на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Крім того, за його словами, для виключення ухвалення суб'єктивних рішень усі дії контролерів документуються. "Таким чином, людям буде достатньо мати лише паспорт", - сказав В. Назаренко.

За його словами, Держприкордонслужба спільно з СБУ працює над електронною системою перепусток . "Зараз ця технологія відпрацьовується, найближчим часом СБУ допрацює її і люди зможуть, не звертаючись безпосередньо до центрів видачі перепусток, заходити на відповідний портал і отримувати в короткий час відповідний дозвіл", - сказав він.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ