Події

Бойовики обстріляли сили АТО за минулу добу 34 рази - спікер АТО

За минулу добу незаконні збройні формування обстріляли позиції сил АТО 34 рази в різних напрямках, проте до ночі обстріли припинилися, заявляє спікер АТО Андрій Лисенко.

"Уночі в зоні АТО було затишшя, хоча загалом за минулу добу бойовики обстріляли наших військових 34 рази практично в усіх напрямках. Українські воїни утримують свої позиції, зміцнюючи лінію оборони, і у будь-яку мить готові дати відсіч атакам бойовиків", - розповів А.Лисенко на брифінгу в кризовому Українському медіа-центрі в Києві в неділю.

За його словами, бойовики ведуть підготовку до наступальних дій на маріупольському, артемівському та луганському напрямках.

Спікер АТО також розповів, за минулу добу піротехнічні підрозділи знайшли і знищили 38 вибухонебезпечних предметів - "переважно бойові гранати та міни".

Крім того, схованку з мінами було знайдено на кордоні України з самопроголошеною Придністровською Молдавською Республікою. "Під час заходів з охорони українсько-молдовського державного кордону на придністровському сегменті військовослужбовці Національної гвардії та прикордонники знайшли схованку зі 102 мінами. Небезпечну знахідку знищили на місці", - розповів А.Лисенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ