Події

Держкіно України відмовило у видачі дозволу на прокат фільму "Брат-2" і двом російським телесеріалам

Державне агентство України з питань кіно відмовило трьом кінематографічним стрічкам російського виробництва у видачі державних посвідчень на право розповсюдження та демонстрування фільмів.

"Зокрема, йдеться про фільм "Брат-2", який заборонено для кіно-театрального та телевізійного показу, публічного комерційного відео та домашнього відео на всій території України, оскільки він містить сцени, що є принизливими для українців за національною ознакою, а також через некоректність демонстрації цього фільму під час агресії на сході країни", - відзначається в повідомленні Держкіно, обнародуваному в середу.

Також у видачі прокатних посвідчень відмовлено телесеріалам "Із життя капітана Черняєва" та "Павутиння 8". Обидві стрічки містять популяризацію силових структур РФ і формування позитивного іміджу їхніх представників.

Як зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Філіп Іллєнко: "Держкіно вважає недоречним демонстрацію цих стрічок в умовах незаконної анексії Криму Росією, а також продовження агресії на сході України".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ