Події

Генпрокурор просить ВР дозволити арешт трьох суддів Печерського райсуду Києва

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до народних депутатів і з поданням про взяття під варту трьох суддів Печерського районного суду Києва.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка", - повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури.

В. Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначених суддів із займаних посад.

У Генпрокуратурі нагадують, що кримінальні провадження щодо цих суддів розслідує слідчий відділ прокуратури Києва.

Судді в Печерського райсуду Києва О. Царевич і В. Кицюк а підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, ухвалили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення - про позбавлення водійських прав "автомайдан і вц і в". Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох осіб у січні минулого року.

Судд ю В. Вовк а, за інформацією прес-служби Генпрокуратури, "підозрю ють в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, згідно з яким він позбавив власника його законного майна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ