Події

Глава Міненерговугілля попросив три дні для пояснень комісії з розслідування обставин підписання контрактів імпорту е/е з РФ

Голова комісії зі службового розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Російської Федерації та її поставки в АР Крим, заступник міністра Кабінету Міністрів України Роман Греба повідомив, що термін розслідування продовжено на три дні.

"Продовження терміну викликано тим, що міністр Міненерговугілля Демчишин В.В. (міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин - ІФ) під час ознайомлення 31 січня з актом службового розслідування висловив намір надати докладні пояснення. Незважаючи на те, що під час проведення службового розслідування міністр відмовлявся надавати пояснення, а ці пояснення є важливими для встановлення фактичних обставин справи, ухвалено рішення про продовження терміну розслідування на три дні", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті уряду України в неділю.

Також буде повторно витребувано оригінали контрактів і пояснення посадових осіб "Укрінтеренерго".

У прес-службі Кабміну нагадали, що зазначену комісію було створено за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка 21 січня 2015 р.

"Він (А.Яценюк - ІФ) доручив провести розслідування і встановити, хто узгоджував умови контракту, чому в контракті місце розгляду суперечок - "місто-герой" Москва", які умови контракту відповідають інтересам України, а які не відповідають. Про підсумки розслідування комісія має доповісти протягом десяти днів", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ