Події

НКРЕКП і представники місії МВФ обговорили перегляд енерготарифів для населення

Виконувач обов'язків глави Національної комісії держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк і член комісії Юлія Ковалів під час зустрічі з представниками технічної місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) минулого тижня обговорили перегляд розмірів тарифів на енергоресурси для населення.

Згідно з повідомленням прес-служби комісії обговорювали питання визначення остаточних роздрібних тарифів на газ і теплову енергію для населення, правила і процедури встановлення тарифів на енергоносії для споживачів і ефективність системи транспортування й постачання енергоресурсів.

Як повідомлялося, програма stand-by передбачала черговий етап підвищення цін на газ і тепло для населення на 40% з травня 2015 року і ще по 20% в 2016 і 2017 роках. Проте експерти заявляють про недостатність цих заходів для істотного поліпшення фінансового стану "Нафтогазу України", зокрема через тривалу девальвацію гривні.

У минулому році тарифи на газ для населення зросли на 56% з 1 травня, на тепло - на 40% з 1 липня. Одночасно з 1 липня начала роботу нова програма адресних субсидій з оплати комунальних послуг для малозабезпечених сімей (з 1 липня), обсяг якої оцінювався в 3 млрд грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ