Події

Порошенко терміново повертається із Саудівської Аравії в Україну для проведення засідання РНБО - заява

Київ. 24 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко терміново повертається із Саудівської Аравії для проведення засідання Ради національної безпеки і оборони у зв'язку з терактом у Маріуполі.

"Міжнародна коаліція на підтримку України має надати рішучу відсіч злочинам терористів, посилити усі форми тиску на тих, хто їх спонсорує та всебічно підтримує. Саме про це сьогодні я говорив у Ер-Ріяді й телефоном із лідерами провідних країн світу, і зараз терміново повертаюся в Україну для проведення засідання РНБО з метою рішучої координації дій у зв'язку з цим жахливим злочином", - зазначено в заяві П. Порошенка у зв'язку з терористичним актом в Маріуполі.

Глава держави наголосив, що цивілізовані країни повинні ще більше об'єднати зусилля і зупинити поширення терористичної загрози. "Так звані "ДНР" і "ЛНР" мають бути визнані терористичними організаціями", - додав він.

"Настає час називати імена і їхніх (терористів - ІФ) покровителів. Будь-яка допомога бойовикам, постачання зброї, техніки і добре тренованої живої сили - хіба це не є підтримкою тероризму, очевидною для всього світу?" - зазначив президент.

П. Порошенка знову наголосив, що Україна виступає за мир, "але виклик ворога приймаємо". "Захищатимемо свою Батьківщину так, як належить справжнім патріотам. І до повної перемоги", - запевнив він.

Як повідомлялося, в результаті суботнього обстрілу бойовиками Маріуполя загинули 30 осіб, понад 90 поранено.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ