Події

Порошенко: вибухи біля офісів волонтерів в містах України і напад на редакцію "Шарлі Ебдо" у Франції є спробами залякування, але вони не увінчаються успіхом

Президент України Петро Порошенко вважає, що вбивство терористами мирних громадян і теракти, такі як вибухи під офісами волонтерських організацій в українських містах або напад на редакцію журналу "Шарлі Ебдо" в Парижі спрямовані на залякування людей, але зазначає, що терористи не доб'ються бажаного.

"Терористичні атаки проти наших волонтерських офісів, які допомагають нашим Збройним силам, атаки, які відбулися в Одесі, Харкові, Києві, інших містах - яку мету вони переслідують? Налякати нас", - сказав П.Порошенко, виступаючи на майдані Незалежності після траурного молебню за загиблими від терору в неділю.

Глава Української держави висловив переконання, що подібну мету переслідували і терористи в Парижі, коли напали на офіс видання "Шарлі Ебдо" і вчинили бійню.

П.Порошенко нагадав, що був разом зі світовими лідерами на акції у французькій столиці, де було два основних гасла. "Перший – це "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі" - ІФ), я стою поруч із цими жертвами, на яких напали терористи. Сьогодні весь наш величезний Майдан заповнений патріотами України, які тримають в руках плакати з написом "Я Волноваха Je suis Volnovakha", - сказав глава держави.

За словами президента України, другим гаслом було гасло "Я не боюся". "І нас не залякати, бо з нами правда, весь світ і Господь бог, і з нами буде перемога", - заявив П.Порошенко.

Як повідомлялося, 7 січня ісламісти влаштували бійню в центрі Парижа в будівлі редакції сатиричного тижневика "Шарлі Ебдо", що публікував, зокрема, карикатури на пророка Мухаммеда. Внаслідок теракту загинули 12 людей, вісім із них - журналісти. Ще 11 людей дістали поранень. Терористів, що вчинили напад, братів Куаші, було вбито 9 січня. У багатьох містах Франції пройшли масові акції під гаслом "Я - Шарлі", а в Парижі відбувся марш за участю лідерів десятків країн світу, в якому Україну представляв П.Порошенко.

13 січня вдень під обстріл бойовиків біля с.Бугас під Волновахою потрапила маршрутка. Загинули 12 людей (за іншими даними - 13), 16 поранені. Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. 15 січня в Україні був день жалоби за загиблими.

Пізніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила, що за їх оцінкою ракети, які обстріляли блокпост, прилетіли з півночі або північного сходу. Цей напрямок польоту снаряда вказує на окуповану бойовиками територію Донецької області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ