Події

Глави МЗС у "нормандському форматі" зустрінуться 9 січня: є основа для загального документа Астани - український дипломат

Київ. 6 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" у Берліні сплановано на 9 січня, повідомляє учасник зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політдиректорів у понеділок, директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеев.

"Берлін. 3 КГ(Три стороння контактна група - ІФ) збереться і проведе конс[ультації] щодо Дон[ецької]/Луг[анської областей], щоб підтвердити Мінські домовлен[ості]. Є основа для загального док[умента] Астани. 4 міністри поговорять 9/01", - написав О. Макеєв у своєму Твіттері увечері в понеділок.

В ефірі каналу "112 .Україна" О.Макеєв повідомив, що під час зустрічі на рівні політдиректорів у понеділок у Берліні було підтверджено зацікавленість у тому, "щоб тристороння контактна група вже найближчими днями зібралася в Києві і провела консультації з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб під час цих консультацій досягти конкретних домовленостей про припинення вогню, відведення техніки і зброї на лінію зіткнення, а також надання безперешкодного доступу для гуманітарної допомоги тим, хто її потребує".

"Також важливо, що наступними дипломатичними заходами може стати розмова 9 числа між міністрами закордонних справ країн " нормандського формату", де обговорюватимуть і можливі результати три сторонньої контактної групи, якщо вдасться її скликати, і пройдуться по тексту, над яким сьогодні працювали", - наголосив О.Макеєв.

За його словами, і в Москві, і в Києві, і в Берліні, і в Парижі "працюватимуть над тим, щоб зустріч, яка може відбутися в Астані, відбулася з конкретними результатами".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ