Події

Енергетичне співтовариство наполягає на негайному скасуванні Україною обмежень на внутрішньому ринку газу

Секретаріат Енергетичного співтовариства наполягає на негайному скасуванні Україною обмежень на внутрішньому ринку природного газу.

"Постанови (Кабінету Міністрів №596 від 7 листопада та №647 від 26 листопада 2014 року) порушують законодавство Енергетичного співтовариства, і секретаріат наполягає на їх негайному скасуванні", - йдеться в повідомленні прес-служби об'єднання.

Як зазначають в ЕС, дії українського уряду завдають шкоди репутації країни.

"Секретаріат неодноразово пропонував свою повну підтримку у створенні законодавчих актів, що відповідають основним засадам вільного газового ринку, водночас враховують надзвичайну ситуацію в Україні. Секретаріат підготував і надав на розгляд української влади законопроект про газ, що передбачає, зокрема, захисні заходи. Закон, що відповідає Третьому енергопакету ЕС, має бути ухвалено якнайшвидше", - йдеться в повідомленні.

В ЕС наголошують, що будь-які пільги для держкомпаній і накладення соціальних зобов'язань на приватні компанії мають бути тимчасовими, виправданими міркуваннями громадської безпеки, пропорційними та недискримінаційними.

Як повідомлялося, Кабмін постановою №596 від 7 листопада зобов'язав великих споживачів газу з 11 листопада 2014 року по 28 лютого 2015-го закуповувати його лише у "Нафтогазу України". У переліку таких споживачів - 90 підприємств. Газорозподільні та газотранспортні підприємства у зазначений період зобов'язані здійснювати транспортування газу зазначеним підприємствам лише з ресурсів "Нафтогазу України".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ