Події

Україна приєднається до європейської енергосистеми у 2017 р., планує ввести 2 блоки АЕС у 2018 р. - Яценюк

Українська енергосистема має бути повністю інтегрована в європейську енергосистему UCTE у 2017 році, тоді як на сьогодні в ній працює лише "Бурштинський енергоострів", заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у Києві у вівторок.

Глава уряду також заявив про рішення добудувати два енергоблоки на Хмельницькій атомній станції та ввести їх в експлуатацію у 2018 році.

Україна у 2015 році планує реалізувати проекти, які дадуть змогу збільшити видачу потужності з атомних електростанцій на 3 тис. МВт.

"Протягом 2015 року (буде - ІФ) суттєве збільшення видачі потужності на трьох станціях. Ми збільшимо наступного року видачу потужностей з Южно-Української, Запорізької, Хмельницької та Рівненської АЕС. Загалом це буде близько 3 тис. МВт. Також з ЄБРР та ЄІБ ми добудуємо ЛЕП і нові мережі, які дадуть дозволять звільнити потужності та дадуть можливість для транспортування потужностей з АЕС", - сказав він.

Прем'єр-міністр додав, що Україна працюватиме над диверсифікацією постачання палива на АЕС.

"Ми залишаємо той проект, який на сьогодні є в "Енергоатома", і суттєво розширюємо нашу співпрацю щодо купівлі ядерного палива для українських АЕС із компанією Westinghouse, про що було підписано та буде підписано всі відповідні угоди", - сказав він.

Тарифи на споживання енергії та енергоносіїв в Україні підвищуватимуться до ринкового рівня, сказав А.Яценюк.

"Ми підвищуватимемо до ринкового рівня всі енергетичні ціни і тарифи", - сказав прем'єр, відзначивши великий дефіцит НАК "Нафтогаз України", який становив 110 млрд грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ