Події

Обов'язки між опозицією та більшістю у ВР мають бути правильно розподілені, вважає посол Томбінський

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський виступає за правильний розподіл обов'язків між опозицією та більшістю в українському парламенті.

"Кожна демократія має запропонувати правильний розподіл обов'язків між опозицією та позицією партій. Система стримування і противаг є сталою практикою в парламентах демократичних країн, заснованою на розумінні того, що більшість може в один день стати меншістю, і навпаки", - сказав посол, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію з розподілом керівних посад у комітетах Верховної Ради.

Саме тому, за його словами, так багато політиків з ЄС під час відвідування Верховної Ради України серед інших ставлять питання щодо прав опозиції.

Як відомо, представники парламентської опозиції не отримали жодної керівної посади в комітетах Верховної Ради. Фракція "Опозиційний блок" наполягала на керівництві трьома комітетами - з питань свободи слова, з питань прав людини та регламентного комітету - і відмовилася від керівництва в будь-якому парламентському комітеті, оскільки коаліція не зважила на їхнє прохання, запропонувавши лише регламентний комітет.

Водночас три комітети Верховної Ради поки що не отримали своїх керівників.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ