Події

Посла Білорусі в Україні було викликано до МЗС для пояснень щодо інциденту з українськими прапорами на концерті "ОЕ" в Мінську

Посла Білорусі в Україні Валентина Величка було викликано до Міністерства закордонних справ України для пояснення причин інциденту з відбиранням українських прапорів на концерті групи "Океан Ельзи" в Мінську.

"Учора до МЗС України було запрошено посла Білорусі в Україні та, зокрема, уточнено обставини інциденту на концерті", - сказав спікер МЗС України Євген Перебийніс у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами речника відомства, посол розповів, що в Білорусі є відповідна постанова щодо проведення масових заходів. Зокрема, згідно з цим документом громадянам забороняється "користуватися прапорами, вимпелами, не зареєстрованими в установленому порядку, а також емблемами, символами, плакатами та транспарантами, зміст яких спрямований на завдання шкоди громадському порядку, правам та законним інтересам громадян".

"Із нашого боку було акцентовано увагу, що таке нешанобливе ставлення до Державного прапора України, яке продемонстрували білоруські правоохоронці, викликало серйозний резонанс в українському суспільстві. Ми також висловили сподівання, що такі інциденти більше не повторяться", - сказав Є.Перебийніс.

Як повідомлялося, в Інтернеті раніше з'явилися повідомлення та відеоматеріали, в яких демонструвалося, як співробітники Загону міліції особливого призначення МВС Республіки Білорусь відбирали у відвідувачів концерту "Океан Ельзи" в Мінську Державні прапори України, які останні принесли на захід. Є.Перебийніс поцікавився у МЗС Республіки Білорусь, чи не заборонені в цій країні українські прапори.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ