Події

Директора одного з департаментів Мінрегіонбуду затримано за отримання хабаря - Генпрокуратура

Директора одного з департаментів Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України затримано на отриманні неправомірної вигоди у розмірі $20 тис., повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Під час досудового розслідування встановлено, що чиновник, діючи за попередньою змовою із заступником директора одного з публічних акціонерних товариств, вимагав неправомірну вигоду від головного енергетика сільгосппідприємства за надання Міністерством листа-узгодження. 18 листопада представник сільгосппідприємства передав заступнику директора ПАТ першу частину хабаря ($5 тис.), а 24 листопада заступник директора ПАТ отримав для себе й директора департаменту міністерства решту частини хабаря.

Нині зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину) й ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або отримання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії із встановлення обставин досконалого правопорушення.

Окрім чиновника затримано також і заступника директор зазначеного ПАТ. За ці дії їм загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ