Події

Вночі з РФ до України увійшла колона з трьох танків - "Інформспротив"

У ніч на п'ятницю з Росії на територію України увійшла колона з трьох танків, заявляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Сьогодні вночі з боку н. п. Гуково (РФ) до України увійшла колона з 3 танків, у зворотному напрямку вивезені 5 несправних одиниць бронетанкової техніки", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Згідно з інформацією, за минулу добу позиції сил АТО обстріляли члени незаконних збройних формувань близько сорока разів. 18 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, по 10 - на Дебальцевському і Луганськом.

"Найбільш напружена обстановка зберігалася поблизу аеропорту м. Донецьк, поблизу н. п. Авдіївка, Дебальцеве, Нікішине, Рідкодуб, Щастя", - зазначив Д. Тимчук.

За його словами, поблизу Фащевки у відповідь на обстріл з боку НЗФ вогнем української артилерії знищено кілька мінометних загонів противника. "Терористи залишили загиблих бойовиків у найближчій лісосмузі, поранених вивезено до Алчевська і Красного Луча", - зазначив Д. Тимчук.

"У Горлівці на вогневій позиції вибухнула одна САУ бойовиків (122-мм 2С1 "Гвоздика"). Про причини вибуху наразі немає даних", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в районі н. п. Докучаєвськ (Донецька область) НЗФ розгорнули нову артилерійську групу, що пристрілюється як за позиціями українських військ, так і житлових масивів.

"До укріпрайону терористів біля н. п. Миколаївка (Станично-Луганський р-н) перекинуто близько 10 артустановок. Бойовики встигли завдати кілька артилерійських ударів у бік позицій українських військ і населеним пунктам. Вогнем артилерії ЗС України знищено кілька вогневих точок противника було пригнічено", - наголосив Д. Тимчук.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ