Події

Мер Полтави просить президента і генпрокурора зняти недоторканність з депутата Капліна, що висадив сокирою двері в мерії

Мер Полтави Олександр Мамай у своєму зверненні до президента України Петра Порошенка та генерального прокурора Віталія Яреми просить зняти недоторканність з депутата Сергія Капліна, що висадив у вівторок у мерії двері сокирою.

Відповідні письмові звернення були опубліковані в середу в місцевих ЗМІ. "Народний обранець особисто виламав двері в приміщенні залу засідань, у кабінеті першого заступника мера і мера, начальника управління капітального будівництва. Народний депутат не погребував ніякими методами - виламував ручки, вибивав двері ногами, рубав їх сокирою. При цьому він не один раз повторив у присутності громадян і на камери ЗМІ, що він є народним депутатом і у нього є недоторканність, тому він може дозволити собі це і навіть більше. Вважаю, що такі дії є прямим порушенням Конституції України, депутатської етики. Неприпустимим є використання народним депутатом свого депутатського мандата всупереч загальновизнаним нормам моралі, правам і свободам людини і громадянина, законним інтересам суспільства і держави", - зазначено у зверненні.

Як повідомлялося, С. Каплін у вівторок за допомогою сокири виламав двері в кабінет мера Полтави, а також його першого заступника і начальника управління капітального будівництва та присипав сіллю столи, підлогу і крісло мера.

Інформацію про факт пошкодження дверей в мерії Полтави обраним народним депутатом України Сергієм Капліним (від партії "Блок Петра Порошенко"), внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею КК України "хуліганство".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ