Події

Яценюк закликає світову громадськість до надання реальної допомоги Україні щодо деескалації конфлікту на сході

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує єдиної позиції міжнародної громадськості та реальної допомоги Україні в деескалації конфлікту на Донбасі.

"Україні потрібен мир. Для того щоб встановити цей мир, уся міжнародна громадськість має виступити як єдиний інститут, який бореться за мир в Україні та за мир у всьому світі. Ми очікуємо і сподіваємося на спільну та єдину позицію, на реальну допомогу та підтримку, зокрема в питаннях фінансових і в питаннях макроекономічної політики", - сказав він під час засідання Кабміну в Києві в середу.

Прем'єр зазначив, що в середу відбудеться засідання Ради безпеки ООН, на якому ситуація в Україні стане головним питанням порядку денного.

А.Яценюк вважає, що українська влада робить усе для деескалації ситуації на Донбасі відповідно до мінських домовленостей, але російська сторона і бойовики перейшли "червону риску".

"У міжнародній політиці є таке визначення, як "червона лінія". Говорять, що коли цю риску перетнуто, мають ухвалюватися додаткові рішення та санкції. Хотів би звернутися, щоб світ не страждав на геополітичний дальтонізм - "червону риску" вже перетнуто не десятки, а сотні разів", - додав прем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ