Події

На черговому засіданні Київради планують перейменувати низку вулиць

Київ. 11 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Київрада на найближчому засіданні розгляне питання перейменування вулиць, компенсації потерпілим від афери "Еліта-центр", земельні питання, стан системи охорони здоров'я в столиці.

"Одним з питань буде перейменування вулиць. Комісія з питань найменувань ухвалила кілька рішень, які є рекомендаційними для Київради та внесла проекти рішень. Поступово перейменовуватимуть вулиці, які мають відношення до тоталітарного режиму", - заявив секретар Київради Олексій Резников на брифінгу в Києві у вівторок.

Зокрема він повідомив, що вулиці Фрунзе буде повернено історичну назву (Кирилівська - ІФ), вулиця Червоноармійська офіційно юридично стане Великою Васильківською, провулок Чекістів буде названо ім'ям козака-соратника Пилипа Орлика, "вулиця імені якого - поруч".

Крім того, розглядатимуть питання, пов'язані з продажем і передачею в оренду землі.

"У Києві на сьогодні офіційно оформлено лише 17% землі, хоча нею користуються приватні юридичні особи, підприємства, організації, заклади. Вони мають на неї право, але юридично за собою не закріпили, й міський бюджет не отримує коштів", - заявив О.Резников.

Він зазначив, що на засіданні Київради заслуховуватиме звіт керівника департаменту охорони здоров'я.

Секретар Київради наголосив, що медицину в Києві профінансовано лише на 15%.

"Лише в Києва вилучають 50% податку на доходи фізичних осіб, які заробляють кияни на території міста. Це сума близько 9 млрд грн. А потім ми маємо ходити просити кошти й у нас виникають проблеми з фінансуванням", - резюмував він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ