Події

Продан: Ми упевнені, що підпис ЄС під протоколом щодо газу з РФ буде гарантією його виконання

Підпис представника Європейської Комісії під тристороннім протоколом щодо газу буде гарантією його виконання сторонами, вважає міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

"Уперше в історії ми підписали тристоронній зобов’язальний протокол, і ми упевнені, що підпис Європейської Комісії під цим протоколом буде гарантією його виконання", - сказав він за підсумками результативних газових переговорів за участю Єврокомісії у Брюсселі в ніч на п'ятницю.

"Україна як член Енергетичного співтовариства ще раз підтвердила свою налаштованість на впровадження європейського законодавства, на досягнення компромісних рішень, і ми упевнені, що осінньо-зимовий період буде пройдено в нормальному режимі", - додав міністр.

За його словами, досягнуті домовленості забезпечать і енергетичну безпеку України, і надійний транзит газу до країн ЄС. Водночас остаточне вирішення спору між "Нафтогазом України" та "Газпромом" буде визначено в Стокгольмському арбітражі.

"Ми ухвалили проміжні рішення, тимчасові рішення, які діятимуть до кінцевого врегулювання нашого газового спору з Росією в Стокгольмському арбітражі", - зазначив Ю.Продан.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ