Події

До Дніпропетровська прибули перші 5 вантажівок із гуманітарною допомогою з Німеччини - ДСНС

Перша партія гуманітарної допомоги від уряду Німеччини в четвер прибула до Дніпропетровська.

Як повідомляє прес-служба Держслужби України з питань надзвичайних ситуацій, прибулі п’ять вантажівок із товарами для тимчасово переміщених осіб уже на складах. Співробітники Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області розвантажують машини.

Процес розвантаження планується завершити 24 жовтня. Цього самого дня очікується прибуття ще п’яти фур із гуманітарною допомогою.

До складу допомоги, що прибула до Дніпропетровська, входять товари першої необхідності та речі для облаштування будинку, зокрема, дитячі та дорослі матраци, холодильники, пральні машини, спальні мішки, вішалки, ліжка дитячі та дорослі, стільці, ковдри, столи та баки для води.

Згодом увесь вантаж (близько 200 тонн) співробітники Червоного Хреста розподілять між громадянами України, які переміщені тимчасово з окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Як повідомлялося, 7 жовтня 112 вантажівки з гуманітарною допомогою від уряду Німеччини перетнули українсько-польський кордон. В подальшому в Україну прибуде ще близько 100 вантажівок із модулями для спорудження в трьох областях (Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській) транзитних містечок, обладнаних для проживання взимку. Зокрема, на початку листопада в Україну прибуде черговий транш гуманітарної допомоги - 30 вантажівок із житловими модулями.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ